OVER RICHARD HERMAN

Tekenen, schilderen, schrijven en creativiteit in het algemeen spelen vanaf de kindertijd een belangrijke rol in mijn leven. Zo maakte ik tijdens mijn kinderjaren vele tekeningen en gedichten voor verschillende schoolkranten.

Na één jaar tekenen en schilderen op de Lerarenopleiding raakte deze uitingsvormen van mijn creativiteit een aantal jaren op de achtergrond. Er was weinig tijd voor vanwege een druk gezinsleven en drukke banen.

Op latere leeftijd kwam de behoefte en zelfs de drang om te tekenen en schilderen weer terug. Eerst volgde ik workshops en korte cursussen en daarna een meerjarige opleiding aan de kunstopleiding van Crejat in Alkmaar. Door deze intensieve opleiding veranderde mijn hobby allengs in een passie voor alles dat met kunst te maken heeft.

Na het tekenen en schilderen raakte ik al snel geïnteresseerd in andere media zoals het gebruik van de bekende vierkleurige balpen, waarmee ik vele kleine en ook grotere werken heb gemaakt.


De laatste jaren heb ik me bekwaamd in het gebruik van tekenprogramma’s op de iPad. Aangestoken door grote inspirators zoals David Hockney heb ik de bekoring van het gebruik van dergelijke tekenprogramma’s op een speelse manier onderzocht.

Dit onderzoek heeft onder meer geleid tot de verzameling iPad grafieken die te zien is op deze expositie. Naast iPad-grafieken op papier onderzoek ik ook de mogelijkheden van deze werken op andere dragers, zoals plexiglas.

In de komende tijd wil ik mij verder ontwikkelen in dit genre met het maken van projecties op basis van werken op de iPad.

Ongetwijfeld dienen zich na verloop van tijd weer andere media aan die mij uitdagen om daar weer verder onderzoek naar te doen.

Mijn filosofie bij het maken van nieuwe werken is dat het maakproces zelf altijd het grootste avontuur is.